ДО УВАГИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ МОЛОКА ТА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Міністерство аграрної політики та продовольства України наказом від 07.04.2022 N 209 затвердило Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока.
Документом встановлені гігієнічні вимоги до первинного виробництва та обігу молока від сільськогосподарських тварин, які утримуються дрібнотоварними виробниками, а також до пунктів заготівлі молока.
Ці Вимоги є обов'язковими для:
- операторів ринку молока та молочних продуктів (у тому числі фізичних осіб), які утримують до 5 умовних голів сільськогосподарських тварин для виробництва сирого молока з метою введення його в обіг через пункти заготівлі молока або реалізації кінцевому споживачу через агропродовольчі ринки;
- операторів ринку молока та молочних продуктів, в управлінні яких перебувають потужності із заготівлі, первинної обробки, зберігання та транспортування сирого молока (пункти заготівлі молока), від тварин, які утримуються дрібнотоварними виробниками;
- державних ветеринарних інспекторів, спеціалістів ветеринарної медицини, уповноважених на здійснення ветеринарного обслуговування та/або державного контролю на відповідній території (уповноважений ветеринар, офіційний ветеринарний лікар), ліцензованих спеціалістів ветеринарної медицини або спеціалістів, які працюють у закладах ветеринарної медицини.
Вимоги не застосовуються до молока виробленого (призначеного) для особистого споживання.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 25 квітня 2022 року за N 452/37788 та набрав чинності 06 травня 2022 року.