П'ятниця, 29 березня
Ми у соціальних мережах:
Групи управління
s
06 березня 2020

Впровадження НАССР у закладах освіти області

Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби області 04 березня 2020 року на базі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня — дитячий садок» в с.Заброди, Ратнівського району провели практичний семінар-навчання щодо впровадження у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР) в закладах дошкільної та шкільної освіти. В якому взяли участь працівники, які відповідають за впровадження системи НАССР у закладах дошкільної та шкільної освіти, що входять до складу Забродівської ОТГ.

Учасники отримали практичну допомогу щодо розробки і впровадження системи НАССР, створення належних умов для харчування, проведення лабораторних досліджень харчових продуктів і вимогами до операторів ринку харчових продуктів, що здійснюють постачання продуктів до даних закладів.

Слід зауважити, що система НАССР (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points) – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції, а також це міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів, який використовують найкращі світові виробники в основі управління безпечністю харчових продуктів.